Betfair

Betfair отново е застрашен да остане без лиценз у нас

СПОДЕЛИ:

Един от най-големите букмейкъри в света Betfair отново е застрашен да остане без лиценз у нас. От известно време насам компанията не приема залози от страна на български потребители, а на този етап все още не е ясно, кога бихме могли да очакваме решение на въпроса.

На 25 февруари изтече петгодишният лиценц, който Betfair бе получил за извършване на хазартна дейност на територията на България.

Британската компания “Полко Лимитид”, стояща зад букмейкъра Betfair, вече е подала нужното заявление и документи за подновяване на изтеклия лиценз. По една или друга причина обаче, на този етап Държавната комисия по хазарта отказва да гласува решение по казуса.

Още през месец август 2018 година “Полко Лимитид” са заявили желание лицензът на дружеството да бъде подновен. Компанията е сред най-големите данъкоплатци у нас, като всяка година дружеството плаща милиони левове на държавната хазна.

Именно поради това, бездействието на Държавната комисия по хазарта е, меко казано, странно.

През месец септември ДКХ разгледа молбата на “Полко Лимитид” за подновяване на лиценза на Betfair.

Решение обаче не е взето, а ДКХ отлага решаването на казуса за неопределено време, мотивирайки действията си с “нужда за изясняване на обстоятелствата”, колкото и неясно да звучи всичко това.

Цялото това бездействие от страна на Държавната комисия по хазарта поставя под въпрос бъдещето на Betfair на българския пазар.

Това е разочароващо за хилядите българи, които са клиенти именно на този букмейкър. Кратка справка показва, че до този момент компанията “Полко Лимитид” е внесла повече от 10 милиона лева данъци в държавната хазна.

Всичко това прави протакането от страна на ДКХ още по-необяснимо, имайки предвид, че говорим за един от големите данъкоплатци у нас. По всичко изглежда, че зад действията на ДКХ стоят нечии чужди интереси и влияния.

Още по-озадачаващо е, че протакайки взимането на решение, комисията е в нарушение на собствените си правила.

Те предвиждат строго определен срок, в който трябва да се вземе решение при подаването на документи за подновяване на лиценз. Вече 8 месеца, такова решение няма. Както вече уточнихме, няма и представени ясни и конкретни аргументи от страна на ДКХ за действията им, довели до казуса.

Според създалата се ситуация, “Полко Лимитид” биха били в правото си да се обърнат към съответните европейски органи и дори да предприемат съдебни действия срещу държавата.

“Замразеният” лиценз на Betfair ви предоставя възможността да се обърнете към останалите букмейкъри, опериращи на българския пазар – Efbet, bet365, WinBet, Palms Bet и bwin. С изключение на спортната борса, която предлага Betfair, всички останали функционалности на букмейкъра са налични и при неговите конкуренти.

СПОДЕЛИ:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *