Стратегия за залози на двоен шанс

стратегия за залози на двоен шанс

Стига да има достатъчно умения, опит и малко късмет, разбира се, всеки любител на залозите може да постигне оптимални резултати и да се радва на добри печалби. Колкото по-добър става един играч, толкова по-често започва да използва десетките възможности и пазари, които букмейкърите му предоставят. Днес ще си поговорим за един от тези пазари, а именно – двойният шанс.

Двоен шанс – кратко въведение

Но преди да започнем, нека преговорим – какво точно представлява двоен шанс? Това е опцията да заложите на дадена среща, но избирайките два от трите възможни крайни изходи на мача – победа за домакина, равенство или победа за госта. Например, ако играят отборите на Евертън и Съндърланд, вие можете да потърсите победа за Евертън, но и да се подсигурите с равенство. Или пък ако смятате, че един от двата тима ще спечели, можете да заложите и на двата тима едновременно.

Възможни прогнози при използването на двоен шанс:

  • Победа за домакина или равенство
  • Победа за госта или равенство
  • Победа за домакина или победа за госта

Разбира се, не съществува такова нещо като безплатен обяд. Използването на двоен шанс идва с определена цена, като в случая това е сериозно намаляване на коефициента, с който ще играете. Сами трябва да прецените, дали това ви устройва или напротив – по-скоро бихте се върнали към стандартния начин на залог, рискувайки далеч повече, но с по-приемлива ставка.

Двойният шанс носи сигурност, но не и гарантиран успех

Това, което двойният шанс ви носи, е най-вече сигурност. По този начин вие подсигурявате залога си. Този метод за залагане е особено удачен в случаи, когато срещата е трудна за прогнозиране със само един знак. Обикновено това са т.нар. “завързани” мачове, в които интригата е сериозна и няма изявен фаворит. Или ако има такъв, то вие не сте на сто процента сигурни в неговата победа.

Фактът, че двоен шанс ви подсигурява значително и покрива 2/3 от възможните изходи на срещата, далеч не означава, че не трябва и вие самите да се подготвите добре за въпросния двубой. Не забравяйте, че все още съществува онази 1/3, която не е “покрита” от двойния шанс и която може да доведе до цялостно рухване на залога ви. Вашето “домашно” в случая е да се подготвите максимално удачно и да имате обоснована преценка, че именно това няма да се случи.

Пример за коефициенти за двоен шанс при двубоя между Борусия Дортмунд и Барселона от Шампионската лига:

Борусия Д или Равен 1.80

Борусия Д или Барселона 1.30

Равен или Барселона 1.40

Двоен шанс – полезен помощник при различни казуси

Има някои различни нюанси на двойния шанс. Той може да бъде използван в различни случаи и ситуации. Да кажем например, че Манчестър Сити е домакин на Лестър в английската Висша лига. Повечето хора автоматично биха играли срещата директно със знак победа на домакина, без да се замислят. Вие обаче сте направили добро проучване на аутсайдера в срещата Лестър, виждайки, че в последно време “лисиците” се намират в чудесна форма и нямат загуба в последните си няколко гостувания. Това прокарва във вас нотката на съмнението, че може би победата на “гражданите” в тази среща далеч не е толкова сигурна. Тук на помощ идва двойният шанс, с който можете да изберете краен изход на срещата 1Х. Така вие все пак залагате на фаворита в сблъсъка Манчестър Сити, но познавайки качествата на Лестър, се подсигурявате, че не е изключено “лисиците” да отмъкнат точка от “Етихад”.

Да разгледаме и друга хипотетична информация. Нека си представим, че Реал Мадрид посреща Байерн Мюнхен в мач от Шампионската лига. Тъй като срещата е на ст. “Сантяго Бернабеу”, това автоматично прави “кралския клуб” фаворит. Все пак, Реал Мадрид е силен на собствен терен и рядко губи пред собствена публика. Всички знаем, че “Сантяго Бернабеу” е истинска крепост. Същевременно обаче вие сте проследили и представянето на Байерн, виждайки, че през този сезон баварците са в изключителна форма и се борят за всички трофеи. Баварският гранд преминава с лекота през своите съперници и демонстрира завидни качества преди визитата на “Бернабеу”. Тук започвате да си мислите, че може би не е изключено мачът да приключи и с победа на госта. Ето къде бихте могли да използвате знак 12, с който реално да заложите и на двата отбора по едно и също време. И разбира се, надявайки се, че срещата няма да завърши с равенство.

Кога бихме избрали различните пазари при двоен шанс:

  • 1Х – когато домакинът е фаворит, но се съмнявате, че гостът може да постигне равен
  • X2 – когато гостът е фаворит, но се съмнявате, че домакинът може да постигне равен
  • 12 – когато сте абсолютно сигурни, че един от двата отбора ще спечели, но не сте уверени кой точно

 

Сингъл или няколко събития? Изцяло вие решавате.

Както вече уточнихме, използването на двоен шанс понижава значително коефициентите на срещите и това е напълно нормално. Мнозина залагащи предпочитат да играят само един мач на двоен шанс, залагайки по-сериозна сума пари. Винаги обаче съществува и възможността да комбинирате няколко различни събития с двоен шанс, за да се сдобиете с по-апетитен краен коефициент. Тук, разбира се, се увеличава рискът от загуба, защото колкото повече мачове играете, толкова по-голям е шансът някой от тях да ви издъни. Използването на двоен шанс ви носи известна сигурност, защото така покривате 2/3 от възможния краен изход на всеки двубой, но отново ще се повторим – винаги съществува онази 1/3, която може да ви препъне. Точно поради това ви приканваме да не разчитате изцяло на двойния шанс и късмета, а всяка ваша прогноза да е добре обоснoвана, пресметната и базирайки се на силни аргументи.

Винаги можете да изпробвате този пазар и при залози на живо. Повечето букмейкъри го предлагат при игра в реално време, като коефициентите се променят динамично с оглед на случващото се на терена. Една добра тактика в случая е да търсите обрат в даден мач. Като пример можем да дадем среща, в която фаворитът в нея е допуснал гол и губи. Това автоматично ще увеличи коефициентите за негова победа. Ако все пак обаче другият отбор също играе добре и не сте сигурни, че фаворитът ще спечели, можете да изберете двойния шанс и да се застраховате.

Друг вариант за залог на живо е 12 – победа и за двата отбора. Наблюдавайки мача, бихте могли да забележите, че и двата отбора играят много добре, атакуват яростно и създават куп опасности пред противниковите вратари. Много често тези срещи завършват с победа за един от двата отбора, но е трудно да се предвиди кой точно. Отправяйки залог 12, вие изключвате равенството от своите сметки и просто очаквате някой от двата отбора да победи, без значение кой.

Хубаво е да припомним, че използването на двоен шанс позволява и употреба на функционалността кеш аут (Cash Out) за ранно затваряне на залога. Ако наблюдавате срещата и прецените, че нещата не се развиват добре за вас и съществува висок риск за парите ви, най-добре затворете залога и преминете към следващия.

Случаите, когато не се нуждаете от двоен шанс

Кога няма смисъл от двоен шанс? Може би тогава, когато и без това има силно изразен фаворит в двубоя, а коефициентът е видимо доста нисък. Ако ставката за 1-ца е 1.50, например, то при двоен шанс коефициентът ще падне на 1.10. Това е наистина нищожен коефициент, който просто не си струва да се играе. 

В този случай по-интригуващо би било да потърсите Х2 и двоен шанс за отбора гост. Тук коефициентът вече би нараснал до нещо от порядъка на 2.50. Звучи много по-добре, нали? 

Естествено, това ще бъде залог с осезаемо по-висок риск. Сами трябва да прецените за себе си, дали имате възможността за рисковани залози в момента. Винаги се съобразявайте с наличността на своята банка и не правете необмислени действия.

Това бяха съветите ни относно употребата на функцията двоен шанс в спортните залози. Тя може да бъде прилагана винаги, когато имате предчувствие за крайния изход на дадена среща, но с условието, че не изключвате и втори възможен резултат. Винаги е добре, когато можете да се подсигурите, но с условието, че това сваля значително от коефициентите на даденото събитие. Ако коефициентът не е достатъчно добър, за да играете срещата на сингъл, винаги можете да прибегнете до акумулатор и комбинирането на няколко събития в един фиш.

Отново ще повторим, че не е добра идея да смятате, че само защото сте покрили два от възможните три крайни изходи на срещата, вие имате гарантиран успех. Използването на двоен шанс изисква също толкова подготовка на вашия залог, колкото и всеки друг. Направете качествено проучване на двата тима, на тяхното моментно състояние, наличие на контузени и наказани играчи и т.н.

Когато сте направили пълна оценка на шансовете им, вече можете да направите достатъчно информирана прогноза. Това е пътят към вашия успех.

Пожелаваме ви късмет с използването на тази стратегия!