Стратегия за залози на изход от първо полувреме

Стратегия за залози на изход от първо полувреме

Както добре знаем, футболът се играе в две полувремена по 45 минути. Повечето залагащи обикновено залагат на краен изход на сблъсъка, търсейки победител, равенство или друг тип пазари, които вече сме дискутирали. Букмейкърите обаче предлагат и друга интересна опция, а именно – залог за полувремето.

Както вероятно добре знаете, тук става дума за това да познаем начина, по който дадена среща ще завърши през първите 45 минути. Крайният изход на двубоя не ни вълнува, защото той не е част от нашия залог. За нас единствено е важно какъв ще бъде резултатът на почивката.

Залагайки сума на първо полувреме, залогът ви ще бъде уреден светкавично след края на първата част, като няма нужда да чакате до края на двубоя. Този тип залог изисква сериозно майсторство, защото тук вие прогнозирате върху само 45 минути от цялата среща. За да бъде вашият залог успешен, вие трябва да познавате добре навиците на двата тима – как обикновено се представят през първата част, добре или зле стартират своите мачове, трудно ли навлизат в ритъм от самото начало и т.н. Това е ключова информация, за да можете да предвидите възможно най-добре крайния изход на първата част.

Залагайки на първо полувреме, вие ще можете да използвате всички налични пазари, които и по принцип са на ваше разположение – краен победител, под/над голове, двоен шанс, двата тима да отбележат, хендикап и т.н.

Ключов момент от вашата стратегия е да определите кои са отборите, които започват силно и слабо своите мачове.

Използвайте любимите си източници за статистическа информация и си направете списък с подходящи отбори в двете крайности. Перфектен вариант би бил да се срещнат два отбора с коренно различно поведение през първите 45 минути. Тогава лесно бихте могли да вземете решение да опитате късмета си. Важно е да проучите и дали представянето на съответните тимове е строго свързано с домакинство или гостуване, защото в много случаи това е така. Има отбори, които започват много силно мачовете си, но главно на собствен терен, докато има и такива, които извън дома стартират бавно и тромаво, често губейки на почивката.

  • Затова отново ще се повторим, че статистиката е нещо изключително важно в света на спортните залози.

ПРИМЕР: През месец ноември 2018 година британският ежедневник The Guardian публикува статистическо изследване, показващо кога отборите в английската Висша лига бележат своите голове. Данните показаха, че шампионът Манчестър Сити е отбелязал цели 12 гола в периода между първата и тридесетата минута на своите срещи – почти двойно, сравнено с втория Ливърпул.

статерия изход първо полувреме

Повечето сайтове за статистическа информация предлагат структурно разделение на своите класирания на първо и второ полувреме. Сравнявайки различните класирания, можете да видите как даден тим се класира при краен изход и при първо полувреме. Понякога ще се изненадате от резултатите, показващи ви колко различно се представят някои състави през двете полувремена на футболната среща.

Важен фактор например е физическата издръжливост. Има отбори, които не са подготвени никак добре от своите кондиционни треньори. Тези тимове стартират своите мачове на високо темпо и постигат добри резултати през първата част, но след почивката отпадат физически и качеството на играта им спада. Откривайки кои са тези отбори, можете да разчитате, че поне през първата част те ще бъдат на по-високо ниво.

Мнозина залагащи използват възможността да залагат на първо полувреме, предпочитайки я пред залога за краен изход. Причината за това се крие в по-добрите коефициенти. Ако един тим е абсолютен фаворит в дадената среща, то коефициентът за негова победа няма да бъде особено висок. Но ако потърсите успех на същия този тим на полувремето, ставката ще бъде по-висока, защото тук става дума за само 45 минути. Много често по-добрите отбори решават всичко още през първата част, бележейки два или три гола във вратата на съперника, особено когато играе на собствен терен. Ако искате да вдигнете ставката за дадена среща, знаейки че съответният тим най-вероятно ще спечели и в двете полувремена, залогът на първо полувреме е добър метод на действие. Ставката ще бъде и още по-висока, ако въпросният тим е гост и играе далеч от дома.

Най-удачно е да прилагате тази стратегия, когато дадено първенство вече е започнало и са изминали определен брой кръгове. Само така може да се формират тенденции, на които да разчитате. В крайна сметка, за да бъде ваш успешен партньор в залозите, статистиката има нужда от цифри и събития, върху които да се базира.

Bet365 е един от букмейкърите, които предлагат възможността за залог за изхода на първо време.

За регистрация в bet365 и взимането на начален БОНУС кликнете ТУК

Друг фактор, който можете да имате предвид, са стадионите, където публиката създава неповторима атмосфера и за гостуващите отбори е истински ад още от самото начало. Пример за такъв стадион е легендарният “Анфийлд” – стадионът на Ливърпул. Както добре знаем, атмосферата там е страхотна, като още от първата минута публиката подтиква своите любимци да нападат яростно вратата на съперника. Когато футболистите имат подобна подкрепа от феновете, те сами се мотивират да нападат още от първите минути. В противен случай, играчите могат да стартират по-бавно срещата, увеличавайки темпото едва след определен период от време.

Ако смятате, че даден отбор има наистина стряскащо предимство спрямо своя съперник, можете да пробвате дори хендикап на първата част. Това важи за случаите, когато смятате, фаворитът в сблъсъка ще води с поне два гола още на почивката. Разбира се, това вече е далеч по-смело решение, отколкото просто да прогнозирате водачество на почивката. Но има случаи, когато фаворитите наистина се развихрят още преди почивката и решават всичко в своя полза за едва 45 минути.

Фактори, които взимаме предвид при търсене на изход при първо полувреме:

  • Как дадените отбори стартират своите мачове
  • Домакинският фактор – доколко публиката влияе на съответния стадион
  • Мотивацията на двата тима в съответния момент
  • Контузии и наказания в двете селекции

Друг интересен подход, който можете да приложите за първото полувреме, е търсенето на Под/Над определен брой голове за първата част. В зависимост от това, дали очаквате малко или много голове за първото полувреме, бихте могли да зададете конкретен брой за частта. Ако един срещу друг се изправят два видимо дефанзиви отбора, то съвсем логично най-вероятно головете през първата част ще бъдат малко. Този тип отбори обикновено се “разкриват” едва след второто полувреме, а през първото предимно се защитават, бранейки своята врата.

И обратното – ако един срещу друг се изправят два тима, които мислят повече за атаката, отколкото за отбраната, напълно нормално е да очакваме от тях голове още преди почивката. Тук в употреба може да влезе дори пазарът Гол/Гол, прогнозиращ поне по един гол и от двата отбора. Като цяло не е трудно да се види кои точно са тези тимове, тъй като при тях цифрите могат да бъдат наистина впечатляващи, що се отнася до вкараните през сезона попадения. Просто погледнете в статистиката и ще ви бъде лесно да ги отсеете.

  • Повече информация за пазара Гол/Гол и изграждането на стратегия около него можете да видите ТУК

В зависимост от букмейкъра, в някои случаи бихте имали достъп и до функцията кеш аут (Cash Out), позволяваща ви да затворите преждевременно своя залог. Ако функционалността е налична и се предлага от вашия букмейкър в конкретния мач, на който искате да заложите, бъдете в готовност да я използвате, ако това се наложи. Още по-добре ще бъде да имате възможността да гледате срещата на живо. Тогава бихте могли да прецените, в зависимост от представянето на двата отбора, дали залогът ви ще се получи. Ако видите, че игровото поведение на двата тима не предполага за това, може би е добра идея все пак да използвате кеш аут и да си спестите пълна загуба на своите пари.

В следната таблица можете да видите статистика за отбори, които вкарват средно по над два гола в своите първи полувремена. Близко до логиката, подобен тип състави много често ще имат предимство на почивката и са подходящи за нашата стратегия:

изход-първо-полувреме-в-мача

В заключение можем да кажем, че опцията за залог на първо полувреме е един отличен способ, чрез който бихте могли да увеличите своя коефициент. Както вече уточнихме, има отбори, които се представят коренно различно през първите и вторите полувремена на своите срещи. Вашето “домашно” в случая е да се допитате до специализираните сайтове за статистика и да направите нужните проучвания и сравнения. Когато сте готови и имате ясна представа кои са тимовете, които играят силно или слабо през първата част, вие ще можете да търсите успеха именно в техните мачове. При това – на по-високи ставки от обикновено.

  • Винаги търсете начини да разнообразите своята игра. Спортните залози са истински изкуство, като за наша радост, букмейкърите ни предоставят богат избор от различни комбинации и варианти, които можем да изпробваме.

Ако чувствате, че “буксувате” и правите едно и също, при това – неуспешно, може би е време да разнообразите играта си. Това е и един от начините да станете по-добри играчи, да научите нови трикове и да обогатите своя арсенал. Надяваме се, че и ние сме ви били полезни в това отношение.

Пожелаваме ви успех!