Стратегия за залози на равенства

Стратегия за залози на равенства

Търсенето на равенства (или “хиксове”, както често ги наричаме) е една отлична стратегия в сферата на залозите. Причината за това са високите коефициенти, които този изход от даден двубой винаги предлага. Ако сте готови да рискувате с висока сума за даден мач, често ставката е достатъчно висока, за да играете дори на сингъл. А ако комбинирате два, три или дори повече хикса в своя фиш, то крайният коефициент става вече наистина апетитен.

Има обаче причини, поради които ставките на равенствата са толкова високи при различните букмейкъри. По-опитните любители на залозите обичат да казват, че успехът при търсене на равенства изисква много опит и майсторство. Този краен знак има своите особености и понякога е наистина трудно да имаме успех, търсейки го. В този текст ще се опитаме да ви дадем някои важни насоки, свързани с търсенето на хиксове във вашия фиш.

И тук статистиката е вашият най-добър приятел

Когато тепърва започнете да се оглеждате за мачове, които са подходящи за залог на равен резултат, нужно е да хвърлите наистина добър поглед върху статистиката. Пътят на логиката ни показва, че ако даден отбор често е правил равенства до момента, най-вероятно той ще продължи да го прави и занапред. И обратното – ако един тим почти никога не завършва наравно, защо бихте търсили равния резултат именно при него?

Дори не е нужно да се оглеждате непременно за отбори, които правят последователни равенства. Ако даден тим редува победа и загуба с равенство, то той също би бил подходящ за търсене на подобна прогноза. Когато отворите сайтовете за статистика, изследвайте както цялостното представяне на отборите, така и моментната им форма в последните им пет срещи. Ако забележите, че даден тим трудно печели, но и трудно губи, добавете го в своя списък. Най-вероятно ще ви бъде полезен.

Пример: През миналия сезон отборът на Фиорентина записа цели 17 равенства в италианската Серия А:

zalagane-na-ravenstva

Логиката ни казва, че най-често равенства трябва да се случват между отбори, които са сравнително равностойни. Например – тимове, които са еднакво силни (водещи тимове в шампионата) или еднакво слаби (отбори в долната половина на таблицата). Трети вариант са отбори в средата на класирането, които също нямат ясно определено предимство един пред друг. Разбира се, равенство винаги може да се получи и между тимове, които са от наглед различна класа, най-често когато по-слабият отбор е домакин, но тук ние търсим логически закономерности.

Много често равенства се получават в т.нар. дербита. Цялостната философия на дербито предполага, че дори в една среща единият отбор да е видимо по-добър от другия, отново може да се получи равностоен и напрегнат мач. Това често се случва, когато става въпрос за голямо съперничество между два “вражески” тима. Дори единият отбор да е на по-ниско ниво от другия, той намира в себе си достатъчно мотивация и хъс, за да бъде конкурентен на моментно по-силния си опонент. Именно заради това, дербитата често завършват с равенства – двата тима искат еднакво много победата, но нито един от тях не успява да надделее.

Има определени първенства, в които равенствата са кът, но и такива, в които, чисто статистически, хиксовете валят един след друг. Ако трябва да посочим някое от водещите първенства, където наистина често се стига до равенства, това е шампионатът на Франция. Сред залагащите от дълго време се знае, че френската Лига 1 може да бъде истинска “златна мина”, що се отнася до този знак. Същото важи и за по-долния ешалон на Лига 1, а именно – Лига 2. Ако си направите внимателно проучване, ще видите, че много от мачовете в това първенство завършват именно наравно. Което ви предоставя възможността да опитате късмета си там.

Сингъл или колонка? Всичко зависи от вашите предпочитания.

Различните играчи пробват различни стратегии, когато се отнася до залозите на равенство. Някои предпочитат да залагат по-големи суми на сингъл, докато други търсят комбинирането на няколко равенства с по-малък залог. При комбинация от няколко хикса, крайният коефициент във вашия фиш може да стане наистина внушителен. Така, дори залагайки съвсем скромна и символична сума, вие бихте могли да се радвате на зашеметяваща печалба.

Нека дадем пример. Решили сме, че искаме да пробваме нещо различно, комбинирайки пет равенства в права колонка. Да кажем, че всяко едно от тези равенства е с коефициент 3. Умножавайки коефициентите на петте срещи, ние получаваме крайна ставка от 243! И то при положение, че в случая избрахме коефициент 3 съвсем произволно, а всъщност повечето равенства при водещите букмейкъри са с по-високи ставки от това.

Пример за краен коефициент при пет равенства в права колонка:

  • Улвърхямптън – Челси 20
  • Шефийлд Юнайтед – Саутхемптън 3.10
  • Парма – Каляри 3.10
  • Алавес – Севиля 3.20
  • РБ Лайпциг – Байерн Мюнхен 4.00

Посягаме към калкулатора и виждаме, че умножавайки ставките на тези пет срещи, получаваме впечатляващ краен коефициент от 393. Не е никак зле, нали?

Разбира се, говорейки за комбиниране на пет равенства, тук става дума за наистина сложен и труден за излизане залог. Равенството е може би най-трудният за познаване знак в сферата на спортните залози. Когато имаме толкова много комбинирани хиксове, ние създаваме залог с висока стойност на риск. Но и да бъдем честни – наградата също е повече от добра.

Колко да е голямата банката ми?

Един от големите позитиви в залагането на хиксове е фактът, че не е задължително да имате голяма банка, за да играете по този начин. Високите крайни коефициенти означават, че спокойно можете да изпробвате уменията и късмета си със сравнително скромни суми като залог. Така дори и с малък залог, при краен успех ще се радвате на страхотна печалба, ако сте комбинирали няколко равенства във фиша ви.

И обратното – все пак можете да си отделите по-голяма банка, пробвайки по-високи залози. Тук обаче ви препоръчваме да играете сингъл или най-много два комбинирани мача. Иначе става твърде рисковано.

Друг метод, който можете да изпробвате, е да залагате на равенства в реално време. Едно от предимствата на залозите на живо е фактът, че имате възможността да гледате срещата и да проследявате как точно се развиват събитията в нея. Например, ако единият отбор е повел с 1-0, но другият тим играе по-добре, създава много положения и не спира да атакува, то изглежда логично резултатът да бъде изравнен, нали така? Някои букмейкъри предлагат излъчването на футболни срещи, от което бихте могли да се възползвате. А и в днешно време сме благословени да имаме удоволствието да избираме между множество мачове, които се предават пряко по телевизията.

Това са някои от съветите, които можем да ви дадем по отношение залагането на равенства във футболни срещи. Тази стратегия може да бъде изключително доходоносна, най-вече заради високите коефициенти, на които равенствата са предлагат от страна на всички букмейкъри. Тук трябва да изберете сами какъв да бъде подходът ви – дали да залагате на сингъл или да търсите комбинация от поне две равенства. Добавянето на още срещи към комбинацията увеличава неимоверно крайния коефициент, но и увеличава значително риска от неуспех. Бъдете внимателни в това отношение.

Изключително важно при залагането на равенства е да използвате статистиката, която ви се предоставя. Избягвайте отбори, които рядко завършват наравно, защото във всяко първенство има такива. И логично – залагайте на тези, които често приключват срещата си с хикс. Много често това са състави с добра тактическа дисциплина, които се защитават отлично, но по някаква причина нещо не им достига в атака, за да печелят своите мачове.

Пример за отбор, който допуска малко равенства: През миналия сезон Реал Мадрид направи едва пет равенства в испанската Ла Лига:

primer-za-malko-ravenstva

Както споменахме, търсете и срещи, където самият случай предполага да се стигне до равенство. Това са двубои като дербитата, където и двата тима влизат в срещата с огромна мотивация да победят, подкрепяни от своите фенове. Чисто статистически, често дербитата приключват именно с ремита.

Най-добрият съвет обаче остава да подберете шампионатите, където статистиката ни казва, че равенството е често срещан резултат. Има първенства, където процентът на равенства достига около 30 пункта, което е повече от добре в случая. Направете добро проучване за себе си, отсейте тези шампионати и си ги отделете в списък. Следващата стъпка е да установите кои са отборите в тях, които имат най-висок процент от ремита и да ги отделите в друг списък. Когато сте готови, вече можете да започнете със своите залози, имайки добра основа за целта.

Пример: в първенството на Чили процентът на равенства на отборите е изключително висок.

parvenstvo-na-chili-primer

Надяваме се, че ви бяхме полезни с нашите съвети относно търсенето на равенства. Ще се радваме да споделите с нас, дали ви е донесла успех. Не забравяйте, че тази стратегия може да бъде изключително доходоносна, но и същевременно много рискована. Има си причина, поради която букмейкърите дават толкова високи ставки на равенствата.