Залози на женски тенис

залози женски тенис

Тенисът е един от най-обичаните спортове в света, като не е никак случайно, че много хора избират именно играта с малката жълта топка за осъществяване на залози. Едно от предимствата на тениса е, че това е целогодишен спорт – той стартира в началото на годината и завършва в нейния край.

Различните турнири са разделени по категории, като разбира се, най-силните такива предизвикват и най-голям интерес. Но опитните залагащи биха ви казали, че и по-малките надпревари крият много шансове за извършване на успешен залог. Нужно е единствено добро познаване на спорта, наблюдения върху моментната форма на играчите и някои особености, като например – каква е настилката, върху която се играе. Именно видът на настилката е много важна тук, защото различните играчи са добри на различни настилки. Изключение са тенисистите, които могат да играят еднакво добре на всякаква настилка. Като дори и най-добрите имат предпочитания. Например, всички знаем, че Рафаел Надал е най-добър на клей, докато Роджър Федерер е истински майстор на тревата.

Пример: Рафаел Надал има рекордните 12 титли от Откритото първенство на Франция и 25 титли на червени кортове от сериите “Мастърс”. Това е доказателство, колко силен е испанецът конкретно на клей настилка.

rafael-nadal-grigor-dimitrov

Днес обаче ще обърнем по-специално внимание на женския тенис и залагането върху него. Нужно е да отбележим, че женският тенис се различава много от мъжкия. Той е много по-непредвидим. Изненадите са в пъти повече, като изключвайки феномени като Серина Уилямс, например, липсва това постоянство на няколкото водещи играчи в мъжкия тенис. Казано по друг начин, абсолютно всичко може да се случи при дамите, когато даден турнир започне. Не е никак случайно, че когато има мач в женския тенис, пробивите са толкова много и следват един след друг. Тенисистките трудно задържат своите подавания, което е нещо съвсем типично при мъжете, например. Именно подобни особености са предпоставка за множество непредвидими резултати. Важно е да имате всичко това предвид, ако възнамерявате да се усъвършенствате в залозите в женския тенис.

Поради всичко това, може да бъде една добра стратегия често да търсите победи на аутсайдерите, когато става дума за женски тенис. Дори и да е със сравнително малка сума, която да бъде компенсирана от по-високия коефициент.

Взимаме за пример полуфинала между Елина Свитолина и Серина Уилямс на US Open. Ставките за този двубой изглеждат по следния начин:

Елина Свитолина                                                                                                   3.40

Серина Уилямс                                                                                                  1. 33

Както виждате, коефициентът за Елина Свитолина е повече от добър. А имайки предвид, че това е полуфинал на турнир от Големия шлем, то определено всичко е възможно.

Днес обаче ще ви предложим друга стратегия, свързана с нещо, за което вече споменахме – търсенето на пробиви в женските мачове. Както вече споменахме, при дамите те често се редуват един след друг. Случвало се е да наблюдаваме цели сетове, в които двете състезателки буквално да не могат да задържат своето подаване.

Важно уточнение, което трябва да направим, е че въпреки всеобщата закономерност, все пак има тенисистки с мощни сервиси, при които не е дотолкова удачно да се прилага стратегия за търсене на пробиви. Ще ви дадем и пример. В три поредни години до 2017 състезателката от Чехия Каролина Плишкова е тенисистката с най-много отбелязани асове в женския тенис. Не би било добра идея да търсите пробиви именно при нейно подаване, нали?

Като цяло букмейкърите предоставят добри ставки за пробиви в геймовете на сервиращите. Ако построите по добър начин своя план, дори с малки суми под формата на залог, бихте могли да регистрирате апетитни печалби. В женския тенис не е рядкост дадена състезателка да води с 5-2 гейма в сета, след което да настъпи срив в играта ѝ, а тя да загуби сета с 5-7, например. При дамите подобни сривове се срещат много по-често, отколкото при мъжете.

Разбира се, не е добра идея да прибягвате до подобна стратегия, ако ще залагате последните пари от своята сметка. Това е метод, който до голяма степен среща експеримента със забавлението. Иначе казано, това че в женския тенис често се срещат пробиви и подобни обрати, далеч не означава, че всеки път това се случва. Разбира се, че не. Стратегията може да ви донесе успех, тъй като коефициентите в повечето случаи са отлични, но не се впускайте в авантюри, които не можете да си позволите.

Има различни особености, които трябва да вземете предвид.

Винаги обръщайте внимание на личното съперничество между двете тенисистки, които предстои да се срещнат. Даваме ви пример – колкото и да е добра, Мария Шарапова почти винаги губи срещу Серина Уилямс. Доминацията на американката в това съперничество е толкова сериозно, че навярно вече е преминало на психическо ниво при Шарапова. Когато тези две състезателки се изправят една срещу друга, много е възможно рускинята да не удържа своите подавания, дори и най-вече от напрежение, знаейки колко често губи срещу Уилямс. Понякога информацията за head to head резултатите между две тенисистки могат да разкрият наистина любопитни данни. Анализирайте ги внимателно, защото именно в тях може да се крие разковничето за вашия успех.

williams-sharapova

Настилката. Вече споменахме за нея. Има състезателки, които са специалисти на трева, но играят много трудно на червени кортове. И обратното. Сигурно помните, че имаше определен момент, когато и нашата Цвети Пиронкова играеше брилянтно на трева. Това е нещо напълно нормално в тениса. Както казахме – почти няма играчи, които да се чувстват удобно на всяка настилка. А ако има такива, то те са обезателно най-добрите в света.

Друг фактор, който можете да вземете под внимание, е успехът при сервиране на дадена състезателка. Направете си кратко проучване – кои са тенисистките в Топ 100, например, които най-често допускат пробиви при свой сервис? Има играчи, които през цялата си кариера така и не успяват да стабилизират сервирането си. В тениса трудно се печели без добър сервис, но е факт, че не всеки успява да доминира с именно този компонент от играта. Когато си направите списък с имена, при които сервисът е проблем, можете да ги имате предвид при прилагането на подобна стратегия в бъдеще.

Друг фактор, който можете да вземете предвид, е умението на дадена състезателка при ретура. Ретур – това е връщането на топката при посрещане на сервис. Легендарният Андре Агаси бе истински майстор в този компонент на играта, което му помогна да стане №1 в света. Когато срещу теб има състезател, който умее да връща перфектни ретури в дълбочината на корта, това прави задържането на подаването ти още по-сложна задача. Направете си проверка кои са тенисистките с най-силни ретури в света и се опитвайте да търсите пробиви, когато те посрещат.

Още една стратегия, която можете да пробвате, отнасяйки се за женския тенис, е залог срещу фаворита. Както отбелязахме, в тениса големите изненади изобилстват и се случват непрекъснато. Много често това прави статута на фаворит напълно фиктивен, за разлика от мъжкия тенис.

Даваме ви пример Серина Уилямс е абсолютен фаворит в почти всеки турнир, в който участва, но понякога дори тя губи. Можете да си представите какъв е коефициентът за нейните съпернички, които се изправят срещу нея. Ако американката обаче няма ден или просто не се чувства добре на корта, сензацията може да се случи по всяко време. А ако уцелите точния момент, вие можете да превърнете сензацията в пари.

Примери за големи изненади от турнирите на WTA:

  • Италианката Роберта Винчи побеждава фаворитката Серина Уилямс в полуфинал на US Open;
  • Кристина Младенович побеждава бившата шампионка Анжелик Кербер още в първи кръг на US Open;
  • Петра Мартич побеждава Каролина Плишкова само в два сета на “Ролан Гарос”.

Много често букмейкърите се предоверяват на имената на тенисистите, давайки им изкуствено завишено предимство, дори когато не са в добра форма. Опитвайте се да улавяте подобни моменти, когато големите имена не показват най-доброто от себе си, но въпреки това техните съперници получават завишени ставки за победа. Това са едни чудесни възможости да се възползвате от високи коефициенти, които в много случаи са истински подарък от страна на букмейкърите.

Това са някои от нашите предложения по отношение извършването на залози на женски тенис. Този спорт е изключително интересен, защото предлага страхотна динамика. Обратите са възможни по всяко време, а много често предимството се предава от единия състезател в другия. Атракцията в тениса е сравнима с много малко спортове на планетата. Освен всичко това, тенисът предлага и някои отлични възможности в сферата на залозите. Букмейкърите ви предлагат купища различни опции, чрез които бихте могли да регистрирате добри печалби.

Разбира се, нужно е и вие самите да отделите малко време за подготовка на своя залог, извършвайки свое собствено изследване на дадена среща. Залагането на сляпо никога не е добра идея. Надяваме се, че сме ви били полезни с този текст. Сигурни сме, че можете да се забавлявате сериозно, докато залагате на тенис. Каквото и да решите, ние ви пожелаваме успех.